I dag bjuder jag på ett recept som kom till för någon vecka sedan.
Lättsamt med mat där allt är i samma form.
Varsågoda, hoppas det smakar.
Ha en trevlig lördag !!
Gunilla
Varm kycklingsallad med ruccola
1 kg kycklingfileér
1 kg potatis
3 röda lökar
500 g valfria frysta grönsaker t ex morötter, broccoli, blomkål
1 förp. färska sockerärtor
2 tsk torkad rosmarin el. färsk finhackad.
1 förp. ruccola
Dressing
4-6 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 finhackad solovitlök
lite salt och peppar
Ugn 225 grader
Skala och dela potatisen och rosta i ugnen i olivolja i 15 minuter.
Stek delad kycklingfilé i stekpanna i olivolja och salta och peppra(vanlig peppar och citronpeppar).
Ev. lite soja för färgen.
Tillsätt frysta grönsaker och lök i ugnsformen och stek ytterligare 10 minuter.
Sänk sedan värmen till 200 grader och tillsätt sockerärtor, rosmarin och den stekta kycklingen.
Slingra över dressingen och in i ugnen ännu en kvart och känn att potatisen är genomstekt.
Ta ut ur ugnen.
Blanda ner en förpackning ruccola.
Strössla över lite flingsalt.
Servera med creme fraiche och sweet chili.
Tack för tipset! Det verkade inte dumt alls. Kyckling är så gott och det har man oftast hemma också.
SvaraRaderaHa det bäst du mer!!
Kram Anna
Åh himmel så gott det låter och ser ut! Alltid spännande med lite nya tips!
SvaraRaderaÄlskar nästan allt med kyckling, så det här låter lovande!=))
Kram Camilla
Ser jätte-gott ut!
SvaraRaderaKram Lena
Mums, vad gott det ser ut, nu blev jag hungrig igen...Fniss! Må så gott! Kramis Therese
SvaraRadera