torsdag 20 januari 2011

Hemgjord müsli

Här har det gjorts egen müsli.
Det enkla är att det bara egentligen är att rosta de nötter och frön som man gillar,
men jag ska ge det grundrecept som jag brukar utgå ifrån.
Tack svägerskan för ursprunget till det !!


Müsli
12,5 dl havregryn
3 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl melonkärnor
1 dl pumpakärnor
2 dl rörsocker (eller vad socker som helst)
1 dl hackade nötter/mandlar

Rör i hop !

1½ dl vatten
1 ½ dl rapsolja
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Vispa ihop detta och rör ner i det torra.

Rosta i ugnen i 200 grader.
Efter 10 minuter, rör om, upprepa 2 gånger.
Rör sedan om ofta, efter ca 2-3 minuter tills det ser "torrt" ut.

Klart !!


Sen är det bara att ösa det i nån snygg burk.


Onödigt gott faktiskt.
Jag brukar göra dubbelsats (två långpannor) när jag ändå är igång.

Ha en bra kväll
Gunilla

3 kommentarer:

  1. Kul att receptet används!
    C. klarar sej inte utan den där muslin...


    Kram

    SvaraRadera
  2. Mums, det lät gott!
    Trevlig helg vännen!

    Kraaam Therese

    SvaraRadera
  3. Smaskigt det låter!
    Tack för receptet!
    Hoppas du får en jättehärlig lördag!
    Kram!

    SvaraRadera