söndag 6 juni 2010

Nasi goreng

I dag bjuder jag på min egen variant av Nasi goreng.
Det blir jättemycket mat och är väldigt gott.
Inga särskilda mått eller tider.
Det blir bra ändå.
Kålen ska vara lite al dente.
Så var så goda !!

Nasi goreng

Ugn 175 grader

1 vitkålshuvud (strimlas fint)
1 purjolök som skivas
olja
1-2 paprikor (valfri färg, strimlas)
0,5 - 1kg kyckling, bogfläsk, skinka eller fläskfilé
soya
vitlök (hackas fint)
curry
sambal oelek
500 g räkor (skalas)
1 burk skivad ananas
5 dl ris

Koka ris enligt förpackningen.

Köttet strimlas och läggs i soya/vitlöksblandning.

Vitkål och purjo läggs i en hög långpanna
och curry och ett par tsk sambal strös på.
Ringla över rejält med olja.
In i ugnen, rör om då och då så kålen blir stekt och allt blandas.

Köttet steks i sin marinad med lite olja.

Efter att kålen varit i ugnen ett tag läggs även kokta riset, paprikorna,
och det stekta köttet i.

När det hela anses vara lagomt i tuggmotstånd, ta ut formen och lägg i räkor och ananasbitar och servera.

Sambal oelek efter behag.


3 kommentarer:

  1. Hej Nilla!
    Mmm vad gott det låter!! Tack för receptet:)

    Hoppas du haft en trevlig nationaldag!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  2. Tyvärr gör inte bilden maträtten rättvisa.

    Även de som inte tycker om kål brukar gilla detta.

    Nilla

    SvaraRadera
  3. Mums, Vad gott nu blev jag hungrig, fast jag precis ätit middag! Fniss! Ha en bra vecka o Tack för mattipset! Kramis Therese

    SvaraRadera