lördag 30 april 2011

Påsksallad/högtidssallad


Denna sallad gjorde jag i påsk och den blev riktigt god.
Användbar på bufféer, istället för potatissallad, till grillat,
starka korvar, fisk, kyckling eller bara som den är.

Här kommer receptet.

Påsksallad - högtidssallad
(ca 1,5-2 liter)
3 medelstora morötter
4 stora potatisar (fast sort)
6 ägg
2 stora syrliga äpplen
5 medelstora saltgurkor el 10 cornicorns
½ purjolök
1 gul lök
2 msk äppelcidervinäger
1 tub äkta majonnäs
Salt
Vitpeppar
(Mängderna i receptet är riktlinjer)

Gör så här
Hårdkoka äggen. Koka potatis och morötter. Låt svalna.
Under tiden skalar man äpplen och saltgurkor och skär i mindre tärningar.
Purjolöken skärs i mindre bitar och löken hackas.
När det kokta svalnat, skalas och skärs de i mindre tärningar liksom tidigare råvaror.
Blanda allt i en stor bunke och smaka av.
Tillsätt majonnäs, lite i taget och blanda om.
Smaka av och ta så mycket att konsistensen känns bra
och att det är rätt balans mellan ingredienserna för just din smak.
Smaka slutligen av med vinäger, salt och peppar.
Bäst är salladen dagen efter och framåt.
Salladen håller sig bra i ca en vecka.

Trevlig Valborg !!
Gunilla

1 kommentar:

  1. Mmm...det är säkert gott! Tack för receptet!
    Ha en fin Valborg! /Bea

    SvaraRadera