torsdag 26 augusti 2010

Äppelpaj

Oj vad äpplen det blir i år.
Passade därför på att baka en äppelpaj inför helgen.
Vi har en äppelsort som heter Silva som jag nog tycker är godast tillagad.


Äppelpaj
100 g mjukt smör
1,5 dl socker
1 ägg
1,75 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

äpplen, kanel och socker (sirap)

Gör så här:
Rör socker och smör pösigt.
Tillsätt ägg och övriga ingredienser.

Skala och skär äpplena och lägg i formen.
Strössla över lite kanel och socker.
(lite sirap kan oxå ringlas över)

Sen bredes den mjuka smeten över kakan som sedan gräddas mitt i ugnen i 175-200 grader, drygt 20 minuter, eller tills den blivit gyllenbrun.

Servera med vaniljsås, glass eller grädde.
I kväll är det sista delen av "Sommar med Ernst".
Gillar skarpt huset de fixar till och hur de gjort det.
Så det ska jag titta på om inget kommer i vägen.

Ha de bäst !!

3 kommentarer:

  1. Äppelpaj är så smaskigt! Undras om det får bli något äppligt till helgen? Tyvärr blir det inget egenskördat, här brukar inte äpplena hinna mogna innan det är för kallt..

    Ja, det är obegripligt varför vissa har ett behov av att vara elaka mot andra. När det gäller jobbet så vägrar jag bete mig likadant som dem, men jag försöker sätta stopp för det. Man ska inte få fortsätta att bete sig elakt!

    SvaraRadera
  2. Ser så smaskigt ut! Vill passa på att tacka dig för värmande gulliga kommentarer. Kom hit så skall du allt få en guidad tur...
    Kram Pia

    SvaraRadera
  3. Hej Nilla!
    Mums, äppelpaj är bland det godaste jag vet!
    Det där receptet verkar riktigt smarrigt :)
    Hoppas du får en skön helg.
    Kram Anna

    SvaraRadera